Beleef,
   proef
      & geniet

SLAGERIJ SAVELKOUL
De Zaak vol Smaak
Ligusterstraat 11
6101 MD  Echt

Tel. (0475) 48 60 30

Trendy Feestlocatie Senzo

Barbecue

Barbecue specialiteiten van Slagerij Savelkoul

Barbecuen hoort een feestje te zijn. Lekker buiten kokkerellen, een mooi stukje vlees en een groentespies op de barbecue, fijne salades op tafels, vers stokbrood, diverse sauzen en een verfrissend drankje erbij. En het mooie is, wij hebben het bijna allemaal voor u klaar staan in onze slagerij. Of u nu zelf uw salades en sauzen wilt bereiden of lekker makkelijk alles al voor u voorbereid.

In onze slagerij bieden wij u een ruime keuze aan vers vlees dat u zelf kunt bereiden met uw eigen kruiden of favoriete marinade. Uiteraard hebben wij ook al voorbereide barbecue vleesproducten voor u klaarliggen.

En als het niet in de toonbank ligt, vraag het aan onze chefslager Ron Savelkoul en zijn vakkundig team. Zij kunnen aan uw specifieke verzoek voldoen en geven graag adviezen.

Wilt u het helemaal gemakkelijk, dan kunt u bij onze Catering service een kant en klaar barbecue buffet bestellen. Klikt u hier als u de barbecue buffetlijst wilt bekijken.

Tenslotte vragen wij uw aandacht voor onderstaande tips, zodat barbecuen ook een feest blijft.

Wij wensen u alvast een smakelijke en gezellige barbecue toe!

Hoe barbecueën: Basis tips

  • Steek de barbecue op tijd aan, Houtskool 30 min van tevoren, briketten een uur van te voren en gas zo'n 10 minuten van tevoren.

  • Veiligheid voor alles. Werk alleen met een stevige, degelijke barbecue en let op kinderen en huisdieren. Zet altijd een emmer water in de buurt van de barbecue voor noodgevallen.

  • Zorg altijd voor een koude zone: zorg dat er altijd een deel van de barbecue niet gloeiheet is, voor prodcuten die klaar zijn en alleen warm hoeven te blijven.

  • Gebruik vuurkruiden voor een lekkere smaak.

  • Zorg voor goed gereedschap, geen vorken, maar tangen en spatels.

  • De moderne marinades zijn veelal op oliebasis, dus invetten van roosters is niet nodig.

  • Bak speklapjes op het laatst, als de barbecue niet meer zo heet is, dit voorkomt vlammen.

  • Shasklicks kunt u ook het beste op matig vuur bereiden om verbranden van de  paprika en ui te voorkomen.

  • Gebruik aluminiumfolie of alu schalen om verbranden te voorkomen.

Voor de kinderen

  • Betrek kinderen zoveel mogelijk bij de voorbereiding. Ze eten beter als ze zelf meegewerkt hebben én het is leuk.

  • Maar samen met de kinderen een fruitsalade die ze zelf lusten. De meeste kinderen lusten wel meloen, aardbei, appel, druif en ananas.

  • Maak ook samen zelf spiesjes:
    Fruit, zoveel mogelijk kleuren
    Kleine (snoep)tomaatjes en stukjes komkommer
    Stukjes frikandel, voorgegaarde gehaktballetje of cocktailworstjes